Wortel Paprika Soep met Gember
Soep en het winterseizoen: een perfecte combinatie. Op een koude donkere dag thuiskomen en dan een heerlijke kop soep eten. Daar wordt je warm en happy van! Soep is ideaal want het is snel en eenvoudig te bereiden. Daarnaast is soep geschikt als lunch en diner maar ook als tussendoortje. In een thermoskan is soep ook prima mee te nemen naar je werk of op een dagje uit 😉
600 gram wortelen
1 rode paprika
stuk gember van 5 cm
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
750 groentebouillon
kokosmelk
geroosterde amandelen
Bereidingswijze:
Snij de wortelen, paprika, ui en knoflook in stukjes. Schil de gember en snij in dunne plakjes.
Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de wortel, paprika en gember toe en dan de kurkuma en koriander. Alles even meebakken. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de bouillon erbij totdat de groenten net onder water staan. Breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen tot de wortel gaar is.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of blender tot een mooie gladde soep.
Serveer de Wortel Paprika Soep met een scheutje kokosmelk en geroosterde amandelen.
Eet ze!